Beleidsagenda cultuur van minister Bussemaker

Beleidsagenda cultuur van minister Bussemaker

In de brief Cultuur beweegt. De betekenis van cultuur in een veranderende samenleving van 10 juni jl. geeft minister Bussemaker een aanzet voor een inhoudelijk debat over cultuur, de rol van de overheid en de waarde van cultuur voor de samenleving. De brief verscheen samen met haar brief over het museale stelsel.

In haar brief stelt de minister dat de gesubsidieerde cultuursector voor de zware opgave staat om een antwoord te vinden op de forse bezuinigingen van het vorige kabinet. Vooral voor het experiment, kwetsbare cultuuruitingen, innovatie en creativiteit ziet zij een faciliterende rol voor de overheid. Inhoudelijk richt de minister zich op thema's die volgens haar in het hart van het cultuurbeleid staan: de ontplooiing van het individu, ontwikkeling van creativiteit en de verbinding in de samenleving. Haar prioriteit ligt bij het cultuuronderwijs, de creatieve industrie, talentontwikkeling en digitalisering. 

Internationalisering komt in de brief zijdelings aan de orde. Het is nog niet duidelijk of er later dit jaar een gezamenlijke brief van minister Bussemaker en minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) over het internationaal cultuurbeleid zal verschijnen.

Meer informatie
Cultuur beweegt. De betekenis van cultuur in een veranderende samenleving
Museumbrief. De toekomst van het museaal bestel

Did you find this information useful?
0