Nieuwe deadline voor uitwisseling met Los Angeles

Nieuwe deadline voor uitwisseling met Los Angeles

Het Department of Cultural Affairs (DCA) van de gemeente Los Angeles heeft de deadline voor het indienen van een aanvraag in het Cultural Exchange International (CEI) programma verplaatst naar 14 december 2012. De instructies en formulieren zijn inmiddels te downloaden op de website van het DCA (PDF).

Podiumkunstenaars en gezelschappen
De uitwisseling is bedoeld voor professionals en financiert een verblijf van twee weken tot drie maanden. De beschikbare beurzen voor de deelnemers bedragen vijfduizend tot twintigduizend dollar en worden mede mogelijke gemaakt door het Fonds Podiumkunsten. In aanmerking komen individuele podiumkunstenaars of kleine gezelschappen tot vier personen. Let op: een aanvraag kan alleen worden ingediend door een samenwerkingspartner in Los Angeles.

SICA coördineert in samenwerking met Muziek Centrum Nederland, Theater Instituut Nederland en het Nederlands Consulaat Generaal in New York een artist-in-residence uitwisseling tussen Nederland en Los Angeles.

Een aantal Nederlandse (podium)kunstenaars krijgt de kans om in Los Angeles te werken. Omgekeerd kunnen Nederlandse organisaties (podium)kunstenaars uit Los Angeles ontvangen. De uitwisseling maakt deel uit van het Cultural Exchange International (CEI) programma van de gemeente Los Angeles.

Beoordeling van de aanvragen vindt begin 2013 plaats in Los Angeles op basis van de kwaliteit van het project, de partners en de samenwerking. Stages en onderzoeksreizen komen niet in aanmerking.

Did you find this information useful?
0