Nieuwe impulsen voor Mediterranean Crossings

Nieuwe impulsen voor Mediterranean Crossings

Het programma Mediterranean Crossings van SICA, Theater Instituut Nederland en Muziek Centrum Nederland moet de relaties tussen culturele organisaties in Nederland en culturele organisaties in de Mediterrane regio (waaronder Egypte) verstevigen.

Impact recente ontwikkelingen
Door de recente ontwikkelingen in deze regio was het noodzakelijk om te onderzoeken in hoeverre Mediterranean Crossings in de huidige opzet nog wel actueel was, of dat aanpassingen noodzakelijk waren.

Petra Stienen (intendant van Mediterranean Crossings) en Laurens Runderkamp (projectleider) brachten onlangs een bezoek aan Cairo. Zij spraken daar niet alleen met vertegenwoordigers uit de culturele sector, maar ook met experts op het gebied van mensenrechten. Cultuur speelt immers een belangrijke rol binnen de mensenrechten, zeker daar waar het de vrijheid van expressie en de vrijheid van meningsuiting betreft.

Mede naar aanleiding van dit bezoek neemt SICA het initiatief om in samenwerking met een aantal (inter)nationale partners programma’s te ontwikkelen op het terrein van cultuur en mensenrechten.

Verslag en interview met Petra Stienen
Het verslag van het bezoek van SICA aan Cairo is binnenkort beschikbaar op deze site. In een interview met BNR gaat Petra Stienen in op de impact van de recente opstand op het culturele klimaat van Egypte en de toekomstige koers van Mediterranean Crossings.

Did you find this information useful?
0