Terugblik CZ werkbezoek

Terugblik CZ werkbezoek

Van 16 tot en met 19 juni waren 26 medewerkers Culturele Zaken van Nederlandse ambassade op werkbezoek in Nederland. Tijdens het bezoek werden de medewerkers geïnformeerd over recente ontwikkelingen in de Nederlandse cultuursector en bezochten zij onder meer Het Nieuwe Instituut, Rijksmuseum, Stedelijk Museum en het Holland Festival. 

Op het programma stonden werksessies bij zowel het ministerie van Buitenlandse Zaken als op culturele locaties. Tijdens de Creative Industries netwerkbijeenkomst in Rotterdam konden de attachés kennismaken met creatieve ondernemers met internationale ambities.

Thomas Widdershoven, directeur Thonik en Design Academy Eindhoven, reflecteerde bij die gelegenheid op de parallelen tussen de internationale groei van Thonik en de verschuivende zwaartepunten in het Nederlandse cultuurbeleid. In zijn toespraak onderscheidde hij drie redenen voor internationalisering: objectivering van het oordeel, nieuw publiek en inkomsten, en hij sloot af met het toevoegen van een vierde aspect: wederkerigheid. 

Toespraak van Thomas Widdershoven (pdf, 2 p.)

Did you find this information useful?
0