Art Spectrum-Shiny China: Expositie in Weert

Art Spectrum – Shiny China wil de sprankelende glans laten zien die een uitzonderlijke kunstuitwisseling teweeg heeft gebracht.

6 september 2015 t/m 4 oktober 2015

Art Spectrum China - Weert

Op zaterdag 5 september 2015 vindt de feestelijk vernissage plaats van Art Spectrum-Shiny China. Burgemeester Jos Heijmans van Weert en wethouder Geert Gabriëls van o.a. Cultuur verrichten om 16.00 uur de openingshandeling voor de expositie.
Deze bijzondere expositie is van 6 september t/m 4 oktober te bewonderen in Art Issues Gallery, Beekstraat 68 in Weert. Openingstijden: elke zaterdag en laatste zondag van de maand van 13.00 – 17.00 uur.

Shiny China

Art Spectrum – Shiny China wil de sprankelende glans laten zien die een uitzonderlijke kunstuitwisseling teweeg heeft gebracht. Met verbeeldingskracht zijn oude patronen doorbroken en nieuwe relaties gesmeed. Door het samen beleven van kunst en het samen beoefenen, deel je ervaringen, leer je elkaar kennen en ontwikkel je een gemeenschappelijk referentiekader.

Kunst is essentieel voor een samenleving, maar het is niet te zeggen wat het voor waarde heeft. De functie ervan valt buiten de gebruikelijke economische, maatschappelijke en politieke categorieën. Het is essentieel, maar de betekenis ervan ontstijgt elke poging het te definiëren. Niet vragen naar de nuttigheid of maatschappelijke waarde, maar naar de betekenis. Art Spectrum – Shiny China wil de ervaringen van zowel Weerter als Chinese kunstenaars delen met de beschouwers.

Hiervoor zijn een aantal avonden gereserveerd met lezingen en beeldpresentaties:

dinsdag 8 september - Het ‘snoepreisje’ en meer

woensdag 9 september – Interactieve presentatie met dialoog door kunstenaars (1)

donderdag 10 september - Interactieve presentatie met dialoog door kunstenaars (2)

Entree voor deze avonden: € 7,50 incl. koffie/thee met versnapering, rondleiding en een afsluitend drankje.

Aanvang steeds om 19.30 uur.

Graag vooraf aanmelden: info@artissues.nl        

 

Yuhang - Weert vice versa

In het kader van het zeshonderdjarig bestaan van Weert vond in 2014 in Weert de grensverleggende kunstmanifestatie Art Spectrum plaats die onder meer bestond uit een expositie en een live-uitwisseling tussen kunstenaars en hun werk uit het district Yuhang van de stad Hangzhou in China en kunstenaars uit Weert. Weert heeft al enkele jaren een zusterband met deze Chinese stad.

Op uitnodiging van het districtsbestuur van Yuhang vond in mei een tegenbezoek plaats waarbij zes Weerter kunstenaars een aantal dagen samengewerkt hebben met Chinese collega’s in hun ateliers. In diezelfde week werd in het Chiagnan Region Culture Museum of China in Yuhang het werk van de Weertenaren tentoongesteld dat zij speciaal hiervoor vervaardigd hadden en dat daar geflankeerd werd door het werk van 21 Chinese topkunstenaars. Duizenden bezoekers hebben de expositie bezocht.

Waardevolle bijdrage

Naast het werken in de ateliers, de feestelijke opening en het deelnemen aan de bijzondere expositie, was er ook ruimte voor het aanhalen van de vriendschapsbanden, het kennismaken met de cultuur en ontspanning. De hartelijke en gastvrije ontvangst door vooraanstaande districtsbestuurders en vertegenwoordigers van het Nederlandse consulaat was voor de kunstenaars, een bestuursdelegatie van Art Spectrum en de burgemeester van Weert niet alleen hartverwarmend maar toont onomstotelijk aan dat Art Spectrum een waardevolle bijdrage levert aan de verzustering en deuren opent voor meer.